Magia lavandei

Utilizãri magice: lavanda este presãratã în focurile de afarã, vara, pentru a aduce ofrandã zeilor si zeitelor. Este un ingredient bun in vrãjile de dragoste, mirosul ei, se spune, cã atrage bãrbatii. Lavanda tinutã în casã aduce pace, bucurie si vindecare. Uleiul esential este recunoscut de medicinã pentru puterea vindecãtoare. Utilizati-l pentru a atrage dragostea, pentru a produce somn prin ungerea fruntii si pernei, pentru purificare prin adãugarea la bãi si de a promova pacea si castitatea. Mirosul de lavanda poate conduce la o viatã lungã si de aceea ar trebui sã fie mirosit cât mai des posibil.

Sursa : Magical Herbal Encyclopedia

Lavanda - Lavandula angustifolia ca si menta fac parte din familia Lamiaceae. Mirosul natural al lavandei fata de uleiul de lavandã sau a produselor care folosesc uleiul de lavandã este mai puternic. Speciile de lavandã desi au mirosuri diferite au aceleasi proprietãti magice.

În timpul fumigatiei lavandei, inhalarea fumului este linistitoare, aduce împãcarea, limpezirea tuturor gândurilor, mai ales dacã te afli singur. Ea este un ingredient clasic folosit in amestec cu tãmâia pentru o dragoste totalã, împotriva stresului si a emotiilor (energiilor) negative.

Caracteristici magice:

Sex: Masculin

Planeta: Mercur

Element: aer

Puteri: curãtare, protectie, de somn, iubire, pace, bucurie.

Modul de folosire:

Lavanda este adãugatã adesea în amestecurile magice pentru a proteja sau înlãtura influentele nedorite. Amestecurile poat fi cu tãmâie, dar si cu plantemedicinale, sãruri pentru baie sau uleiuri esentiale pentru lampa de parfumare.

Cea mai comunã metodã de utilizare este umplerea unui sãculet din bumbac cu flori de lavandã si introducerea in/sub perna de dormit pentru un somn linistitor si alungarea viselor rele. O rezolvare rapidã se poate realiza prin picurarea a câteva picãturi de ulei esential pe o cârpã si introducerea acesteia sub perna de dormit. Totusi mirosul natural al lavandei este mai puternic.

Magia Lavandei:

Pentru risipirea energiei negative din camere si de atragere a celei pozitive. Pentru o magie(vrajã) pentru casã sau locul de muncã este nevoie:

  • o canã de flori uscate de lavandã,

  • o bucatã de mortar,

  • cãrbune intr-un vas adecvat,

  • o bucatã de hârtie de ritual,

  • chibrituri

  • un pix sau un stilou

  • cernealã de culoarea lavandei.

Puteti lua în considerare exact ceea ce doriti sã atrageti. Acest lucru este deosebit de important intr-o camerã. De exemplu : protectie, satisfactie,securitate, etc, în birouri sau în zona de lucru si subiectele care urmeazã sã fie ajustate.

Pot fi alese numai lucruri pozitive, deci totul ar trebui sã fie deplin si să nu fie divizat. În consecintã, acest ritual se efectueazã când luna este plinã.

Obiectivele selectate se scriu cu cernealã pe hârtia de ritual, apoi i se dã foc cu chibritul, apoi dupa ce acesta este complet arsã si devine cenusã, cenusa ointroduceti în mortar.

Ulterior se amestecã intens cu cenusa lavandei pentru a include parfumul de lavandã si se zdrobeste bine.

În acest proces se vor numi lucrurile care au fost pe hârtie.

Apoi o parte din pulbere se pune pe cãrbunii încinsi si se trece in prima camera, iar în timp ce vizualizati, presãrati pulbere in toate ungherele si crãpãturile ,astfel ca energia pozitivã sa nu lase loc sa intre energia negativã.

Acest lucru se repetã în fiecare camerã ori cât de micã ar fi ea. Apoi, presãrati praful rãmas în afara pragului usii si spuneti ceva de genul : "Fericirea in casã, afarã cu ghinionul !"

Sursa : Der Hexenladen in Hamburg - Practical Magic

Lavender in Magic & Superstition

Lavender is bound to Mercury and Air. Because of its delightful fragrance and its light, flowery taste, it has been used for thousands of years magically for its calming, peaceful, and sedating effects. It is often included in love spells and rituals because of it's attractive scent, and is used as an ingredient in spells for attracting money.

For love, peace and good health, place Lavender flowers in a sachet to be carried on the person. Carrying a sachet or amulet containing lavender is also said to attract spirits or otherworldly entities. Fresh flowers can be rubbed on clothing for attracting love. For peaceful sleep, use a few drops of essential oil on the sheets or pillows before bed. For relaxation, purification baths, or aromatherapy purposes, run bathwater over fresh sprigs or place a few drops of oil in the bath. If bathing is not convenient, simply inhale the scent from a bottle of essential oil for the same effects. Make a tea from fresh or dried lavender flowers for relaxation, peace, health, longevity, protection, and love - however, do not use a tea directly before a night of passion, as due to its relaxant and sedative properties, it will decrease sex drive.

Dried lavender stalks burn like incense sticks, and can be included in spells and rituals aimed attracting money, love, protection, and success. Individual flowers can also be dried and burned similarly for the same purposes.

For sleep divination, place lavender sprigs under the pillow before bed while thinking about your desire. If you dream about anything related, you will get what you desire.

Sursa : Gardens Ablaze

Vrajã cu bani si lavandã

O vrajã care aduce noroc la bani se face prin plasarea într-o pungã (sãculet) a sapte bucãti de bani, diferite, cum ar fi monezi de:1 ban, 5 bani, 10 bani, 50 bani, o bacnotã de1 leu, o bacnotã de 5 lei, o bacnotã de 10 lei, peste care se pune din belsug lavandã.

Poartã sãculetul, la/cu tine timp de sapte zile si banii ar trebui sã se multiplice de sapte ori (ar rezulta 116,62 lei fata de 16,66 lei cat ati depus initial) sau înunele cazuri când zeii sunt de partea ta, de sapte ori câte sapte! Acest lucru ar duce la o sumã totalã de 816,34 lei. Se pare ca meritã incercat !

Sursa : Mona Magick