Unde suntem

 În 30 decembrie 1882, Ciprian Porumbescu îi scria fratelui lui, Stefan, silvicultor la Pojorâta: "Si stii tu unde as vrea sã mã duc? La Pojorâta! Nu stiu de ce mã atrage asa de mult aceastã localitate, neîncetat gândesc la acest loc frumos si, în special, la locuinta ta idilicã – o vãd asa de viu înaintea ochilor. Acolo as voi sã mã retrag, sã mã retrag în munti, departe de orice zgomot si de toatã agitatia lumii, numai eu singur cu gândurile mele, si, eventual, si cu vioara mea. O, dulce trebuie sã fie sã sezi, singur, la focul de lemne de brad, ce pârâie, si sã visezi, sã visezi… Sau sã visezi pãdurea de brazi, ce freamãtã, sezând pe muschi moale, sã visezi mereu!".
 
Ne gãsiti :
 • In perioada verii - la plantatia " Lavanda de Munte", comuna Pojorata, judetul Suceava.
 • In perioada iernii - la Bucuresti
 • Telefon:0744368417
 • E-mail: alexandru_fuior52@yahoo.com
          
  Pentru orientare in comuna Pojorâta.
 • Dacã vii de la Câmpulung Moldovenesc:
  - Dupã intrarea in comuna Pojorâta, pe drumul judetean E17, dupã ce ai ai trecut de biserica "Sf. Nicolae "(aflatã pe dreapta) mai parcurgi cca.300 de metri pânã la bifurcatia cu drumul "Transrarãul", aflat in stânga.  În bifurcatie  se aflã si o troitã. Continui drumul, treci podul peste pârâul "Izvorul Giumalãului", iar la cca.100m  pe dreapta se aflã un pod peste râul "Moldova". Dupã ce treci podul dai imediat  de "Grajdul Coroanei". De aici in fatã si apoi stânga e un drum de cãrute, care urcã spre noi. Pânã la noi sunt aproape 1000 m.
 • Dacã vii de la Vatra Dornei:
  - Pe drumul judetean E17,dupa ce ai trecut de sediul Ocolului Silvic Pojorâta si bifurcatia cu drumul spre localitatea "Fundu Moldovei", ambele aflate pe dreapta, la cca.100m  pe stânga se aflã un pod peste râul "Moldova". Dupã ce treci podul dai imediat  de "Grajdul Coroanei". De aici in fatã si apoi stânga e un drum de cãrute, care urcã spre noi. Pânã la noi sunt aproape 1000 m.
 
 
   
   

             
   Locul de trecere peste râul "Moldova".
 In drepta se vede muntele "Muncel".
 La orizont, sub pãdure, se aflã plantatia "Lavandã de Munte"

 
Adam si Eva la 1938
 

alexandru_fuior52@yahoo.com

Subpages (2): Istoria locului Legende
Comments