Unde suntem

 În 30 decembrie 1882, Ciprian Porumbescu îi scria fratelui lui, Stefan, silvicultor la Pojorâta: "Si stii tu unde as vrea sã mã duc? La Pojorâta! Nu stiu de ce mã atrage asa de mult aceastã localitate, neîncetat gândesc la acest loc frumos si, în special, la locuinta ta idilicã – o vãd asa de viu înaintea ochilor. Acolo as voi sã mã retrag, sã mã retrag în munti, departe de orice zgomot si de toatã agitatia lumii, numai eu singur cu gândurile mele, si, eventual, si cu vioara mea. O, dulce trebuie sã fie sã sezi, singur, la focul de lemne de brad, ce pârâie, si sã visezi, sã visezi… Sau sã visezi pãdurea de brazi, ce freamãtã, sezând pe muschi moale, sã visezi mereu!".
 
Ne gãsiti :
 • In perioada verii - la plantatia " Lavanda de Munte", comuna Pojorata, judetul Suceava.
 • In perioada iernii - la Bucuresti
 • Telefon:0744368417
 • E-mail: alexfuior@yahoo.com
         
  Pentru orientare in comuna Pojorâta.
 • Dacã vii de la Câmpulung Moldovenesc:
  - Dupa intrarea in comuna Pojorâta, pe drumul judetean E17, dupa ce ai parcurs circa 300 m, faci dreapta si treci râul Moldova pe podul Fuiorului, apoi faci imediat stânga pe sub muntele Muncel si pe lângã malul stâng al râului Moldova, aproape 1 Km, pânã la "Grajdul Coloanei". De aici in dreapta se face un drum de cãrute, care urcã spre noi. Pânã la noi sunt aproape 1000 m.
 • Dacã vii de la Vatra Dornei:
  - Pe drumul judetean E17,dupa ce ai trecut de biserica ortodoxã Sf. Nicolae si ai parcurs circa 500 m, faci stânga si treci râul Moldova pe podul Fuiorului, apoi faci imediat stânga pe sub muntele Muncel si pe lângã malul stâng al râului Moldova, aproape 1 Km, pânã la "Grajdul Coloanei". De aici in dreapta se face un drum de cãrute, care urcã spre noi. Pânã la noi sunt aproape 1000 m.
 • Alte indicatii:
  - Situare - site
  - Pensiunea lui don` Fuior
 
 
   
   

 
   
Adam si Eva la 1938
 

alexandru_fuior52@yahoo.com

Subpages (2): Istoria locului Legende
Comments