Retete cu Lavanda
T4
T5
Tort magic cu pere
Sursa: Photo-copy-ann |
|
Ingrediente
- 100g de unt moale la temperatura camerei
- 50g zahãr +50g de zahãr de lavanda
- 2 ouã
- 75g fãinã
- 1 praf de copt
- pere mari, bine coapte sau conservate
Pentru crusta crocantã
- 40g migdale
- 40g de pulbere de migdale
- 80g fãinã
- 50g de unt rece
- 50g de zahãr de trestie
|

|
Se încãlzeste cuptorul la 190º C.
Se amesteca untul cu zahãrul si zahãrul de lavandã. Se adaugã un ou, apoi al doilea si se amestecã bine. Dacã amestecul este prea moale se adaugã o lingurã de fãinã. Restul de fãinã se amestecã cu praful de copt. Se pune amestecul intr-o forma de copt si se presarã cu fãinã. Perele sunt decojite si se taie in cuburi cu latura de aproximativ 2 cm si se aseazã pe aluat. Daca sunt conservate se lasã mai întâi la scurs. Într-un bol de mãrime medie se taie untul rece in cuburi mici(1/2cm) si se adaugã celelalte ingrediente si se amestecã bine. Amestecul se depune peste patul de pere. Se pune în cuptor si se lasã 35-45 minute. Se scoate din cuptor si se lasa 10 minute inainte de a fi servit.
Amestecul de lavandã cu pere este ceresc. Aroma lavandei nu trebuie sã domine. Tortul este perfect dacã aromele sunt subtile. |
|
|
|
|
| |
|